Logo Ambition

Cynaderki cielęce smażone w młodym czosnku i świeżej pietruszce
  • Porcje: 2
  • Trudność (1-5): 2
  • Czas: 20 min
Składniki
  • cynaderki cielęce: 300 g
  • czosnek: 4 ząbki
  • natka pietruszki: 1 pęczek
  • sól, pieprz: do smaku
  • olej słonecznikowy: 50 ml
  • brendy : 50 ml
Jak przyrządzić ?

Cynaderki dokładnie obrać z błonki i pokroić w drobne cząsteczki, następnie namoczyć w wodzie, kilkakrotnie ją zmieniając. Na rozgrzanej patelni smażyć z posiekanym czosnkiem ok. 3 min.. Pod koniec smażenia dodać odrobinę Brendy. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Oprószyć natką pietruszki i podawać z grzankami obrumienionymi na maśle.