Logo Ambition

Żebra z pieca - porcja pokaźnych rozmiarów
  • Porcje: 3
  • Trudność (1-5): 3
  • Czas: 3 h
Składniki
  • 2 pasy pociętych żeber wieprzowych
  • liść laurowy: kilka sztuk do smaku
  • ziele angielskie: kilka sztuk do smaku
  • koncentrat pomidorowy: 150 ml
  • papryka suszona: 1 łyżeczka
  • marchew: 2 szt.
  • pietruszka: 2 szt.
  • czosnek: 3 ząbki
  • cebula: 2 szt.
  • sól, pieprz: do smaku
Jak przyrządzić ?

Przygotowanie: Z wyżej wymienionych składników przygotować marynatę, warzywa, czosnek pokroić w plastry i wrzucić do 1 l. wody i doprawić przyprawami. W takiej marynacie trzymać żebra ok. 10 godz.., następnie piec je w piecu w temperaturze ok. 180° przez 3 godz... Żebra podajemy na desce z tartym chrzanem.