Logo Ambition

Krem z białych warzyw
  • Porcje: 6
  • Trudność (1-5): 2
  • Czas: 1.5 h
Składniki
  • bulion z jarzyn: 1,5L
  • kalafior: 1 szt.
  • pietruszka: 1 pęczek
  • por: 1 szt.
  • seler: 1 szt.
  • szparagi białe: 1 pęczek
  • śmietana kremówka: 200ml
  • sól: do smaku
  • pieprz biały: do smaku
  • kolendra: kilka listków
Jak przyrządzić ?

Myjemy warzywa i kroimy na cząstki. Wrzucamy do bulionu z jarzyn i gotujemy na wolnym ogniu ok. 1,5 godz.. Gdy warzywa są już rozgotowane, dolewamy kremówkę i doprawiamy do smaku. Następnie przecieramy wraz z bulionem przez bardzo drobne sito do uzyskania konsystencji kremu. Całość gotujemy i podajemy z chmurką śmietanki i listkami kolendry.