Logo Ambition

Pieczona papryka faszerowana kozim serem i szpinakiem
  • Porcje: 4
  • Trudność (1-5): 1
  • Czas: 20 min
Składniki
  • pieczona papryczka obrana ze skórki w zalewie: 8 szt.
  • kozi serek: 4 op. po 100g
  • szpinak: 50 g
  • czosnek: 2 ząbki
  • pieprz, sól: do smaku
  • rucola: do dekoracji
  • oliwa z oliwek: 20 ml
  • suszone nitki papryki: do dekoracji
Jak przyrządzić ?

Umyć szpinak, rozgrzać oliwę na patelni, zesmażyć szpinak z czosnkiem, doprawiając solą i pieprzem. Gdy ostygnie, pokroić szpinak i wymieszać z kozim serkiem, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Po przygotowaniu farszu, nadziewamy nim papryczki. Podajemy na rucoli obsypane suszonymi nitkami papryki.