Logo Ambition

Chrupiące liście rucoli z prażonymi orzeszkami Pini i suszonymi pomidorami
  • Porcje: 4
  • Trudność (1-5): 1
  • Czas: 15 min
Składniki
  • rucola: 1 tacka
  • suszone pomidory: 100 g
  • orzeszki pinii: 20 g
  • krem balsamiczny: 30 ml
  • pieprz: do smaku
  • sól: do smaku
  • wiórki parmezanu: wedle uznania
Jak przyrządzić ?

Umyć sałatę, rucolę i odsączyć. Orzeszki pinii uprażyć na patelni. Do misy wrzucić rucolę i polać odrobiną oliwy i skropić kremem balsamicznym. Wszystko wymieszać, dosypać część orzeszków i pokrojone w plastry pomidory suszone. Następnie ułożyć na talerzu i dodać resztę orzeszków i pomidorów na wierzch sałaty. Oprószyć płatkami parmezanu. Podawać schłodzone.