Logo Ambition

Rosół domowy z makaronem
  • Porcje: 6
  • Trudność (1-5): 2
  • Czas: 3 h
Składniki
  • woda: 3 l.
  • korpusy drobiowe: 2 szt.
  • piersi drobiowe: 2 szt.
  • szponder wołowy: 0,5 kg
  • włoszczyzna: 1 pęczek
  • cebula: 2 szt.
  • natka pietruszki: 1 pęczek
  • liść laurowy: do smaku
  • ziele angielskie: do smaku
  • ziarna pieprzu: do smaku
  • sól: do smaku
  • liście kapusty: 2 szt.
Jak przyrządzić ?

Umyte mięso zalewamy wodą i dodajemy włoszczyznę z przyprawami, cebulę palimy na palniku i dodajemy do rosołu. Zupę gotujemy na wolnym ogniu ok. 3 godz.. Na końcu dodajemy liście kapusty, które po ugotowaniu wyjmujemy. Kapusta wydobędzie subtelny aromat rosołu. Po ugotowaniu i doprawieniu, cedzimy wywar oddzielnie, a mięso kurcząt kroimy drobno razem z marchwią. Podajemy z makaronem domowym i mięsem. Posypujemy natką lub kolendrą do smaku.