Logo Ambition

Sztuka mięsa z chrzanowym sosem
  • Porcje: 4
  • Trudność (1-5): 2
  • Czas: 4 h
Składniki
  • szponder wołowy: 0,5 kg
  • pręga wołowa: 0,5 kg
  • liść laurowy: do smaku
  • ziele angielskie: do smaku
  • sól, pieprz: do smaku
  • włoszczyzna: 1 pęczek
  • pieprz ziarnisty: do smaku
  • chrzan: 2 łyżki
  • śmietana kremówka: 200 ml
Jak przyrządzić ?

Wypłukać mięso, następnie włożyć do garnka i dodać pozostałe składniki. Zalać wodą i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Wywar możemy wykorzystać do zup, pieczeni i sosów. Chrzan połączyć ze śmietaną i doprawić solą i pieprzem do smaku. Mięso podajemy z sosem chrzanowym.