Logo Ambition

Kwaśnica
  • Porcje: 6-7
  • Trudność (1-5): 3
  • Czas: 4-5 h
Składniki
  • kapusta kiszona: 1 kg
  • żebra wędzone: 0,5 kg
  • boczek wędzony: 0,5 kg
  • majeranek: do smaku
  • pieprz: do smaku
  • liść laurowy: do smaku
  • ziele angielskie: do smaku
  • grzyby suszone: 5 dag
  • kminek: do smaku
  • cebula: 2 szt.
Jak przyrządzić ?

Przepłukać kapustę i pokroić, zalać wywarem z mięsa i jarzyn w podwójnej objętości kapusty. Wrzucić wędzonkę i przyprawy, cebulę zapiec w piekarniku i wrzucić do garnka z wywarem. Po zagotowaniu gotować na wolnym ogniu przez ok. 4 do 5 godz.in. Na koniec doprawić ewentualnie pieprzem do smaku.